csütörtök, június 10, 2010

Már csak egyet kell aludni...

... nah, nem az indulásig, hanem a 2010-es labdarúgó világbajnokságig. 1982 után ez a második világtorna, amelyen Új-Zéland is képviselteti a nemzeti 11-es (All Whites) csapatát.
Mivel Új-Zélandon a nemzeti sportok közti rangsorban csak a negyedik-ötödik helyre sorolható a labdarúgás ezért nem túl népszerű sport.

A jelenlegi állást tekintve a csoportkörből való továbbjutás is maga lenne a csoda, hiszen Olaszországgal, Paraguay-el és Szlovákiával került az "F" csoportba. Olaszország az abszolút továbbjutó, a második helyért folyó harcba pedig nem sok beleszólása lesz a kiwiknek.
Sokan csak mellékállásként, de leginkább hobby szinten fociznak a kiutazott csapatban, mint pl. a válogatott 3. számú kapusa James Bannatyne. Néhány évvel ezelőtt majdnem abbahagyta a focizást, ehhez képest most a vb-n lehet (nagy valószínűséggel kispadon).
Ő egyébként a világbajnokság legkevesebbet kereső játékosa. Amíg Cristiano Ronaldo évi 30.000.000 eurót keres, addig James Bannatyne évi 2.500 eurót. Ez ma (kis jóindulattal) átszámítva havi 58.000Ft-nak felel meg.
Go All Whites! Mutassátok meg, hogy a kiwik is tudnak szárnyalni! ;-)
Jó szurkolást mindenkinek!

1 megjegyzés:

  1. Hajaj, de meg hogy tudnak szarnyalni.A kovetkezo vb ideje alatt mar ti is itt lesztek,es akkor majd aterzitek milyen az,ha Uj-Zealand csapata gyoz valamilyen versenyen. Hat meg ha foci vb-rol van szo. Mindenki boldog napok ota, semmi masrol nem hallani, csak az 1-1-rol. Ami feler egy gyozelemmel!!! Koszi az osszefoglalot!

    VálaszTörlés