péntek, január 29, 2010

Vizsgákról hosszan fejtegetve

Le lettünk vizsgáztatva a vizsgáztatóinkra felruházott hatalomnál fogva. Kata államilag én csak hőkezelés-hegesztésileg.
Érdekesen teltek az elmúlt hetek, leginkább pszichológiai tekintetben. Vizsgára való készülődéskor mindenkiben van egy természetes vizsgadrukk. "Vajon sikerül-e vagy nem? Biztos szemetek lesznek a vizsgáztatók... Csak a 18-ast ne húzzam, mert azt nem tanultam meg!" Gondolom ez az érzés sokaknak ismerős. Ha az ember államvizsgára készül az a tudat mindenképpen fokozza a felhasználói élményt (a társának is). Így volt ez nálunk is, fel kellett tolnom a tolerancia küszöböm értékét a nagyon alacsonyról a meglehetősen magasra. Gyakorlatnak fogom fel, mert komolyan fel kell készülni ha majdan megérkezik a családba a legkisebb Ici. (Noha jelenleg erre még nincs kilátás!) Ha valaki ismeri a magyarul önkényesen "Miből lesz a cserebogár" címűre elkeresztelt Spektrum sorozatot, akkor az tudhatja milyen az, amikor cselekedeteinket adott szituációkban elemezzük pszichológiailag. Valahogy így tettem én is... Szerintem fontos tudni, hogy hányadán állunk magunkkal és milyennek látnak bennünket a környezetünkben élők. Végül is a nagy aggódásnak egy határozott és jeles érdemjegy lett a jutalma, már csak az IELTS nyelvvizsgát kell bezsebelni!

Lali, ha olvasod, akkor azt kell mondjam igazad volt, amikor azt mondtad, hogy mázlista vagyok. Az elmúlt években azt vettem észre, hogy majdnem minden vizsgaalkalommal előfordultak velem érdekes helyzetek. Ennek ellenére, vagy éppen emiatt még-sincs diploma a farzsebemben. Történt ugyanis, hogy írásbeli és szóbeli vizsga alkalmával éppen nem volt ott a tanárnő, akinél szóbelizni kellett volna, így ez elmaradt. Meglett a vizsga csak az írásbelivel. Szigorlaton pl: nem kellett szóbeliznem, mert marha meleg volt és a 4.emeleti irodában nem lehetett megmaradni. (Igaz akkor nem is értem el a minimálisan szükséges pontok számát.) Legutóbb pedig a vizsgán prezentálni és szóbelizni kellett. Fel is készültem tisztességgel a szóbeli anyagára. (Mindent azért nem tudtam, de magamhoz képest egész sokat!) A prezentációra is megírtam becsülettel a szövegem a vizsga előtti nap délután. :) Eljön a másnap 9:00, s a tisztelt tanár úr közli, hogy a laptopja, amin a prezentációk vannak tegnap este még működött, de most nem kapcsol be, ezért nem kell bemutatnunk a prezentálni valóinkat. Na, erre varrjál gombot!
Félreértés ne essék semmiképpen sem hencegni szerettem volna, mert az élet azért mindenkivel igazságos. Ennyi volt mára "Tibi-hőstetteiből" ezzel zárul Móka Miki mókatára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése