szombat, április 10, 2010

Pozitív élmények

Az első és mindmáig páratlanul kellemes élményünk a hazai hatóságokkal is elérkezett végre.
Útlevél mizéria.... gondoltuk biztos, ami biztos csináltassuk 10 évre, ne kelljen emiatt külön felhajtást csinálni, ha esetleg lejárna. Azért itt is volt egy kis furcsaság, de a magyar ember legyen immúnis az ilyenre!
Elmentünk első alkalommal március 8-án, mert mi olyan finnyásak vagyunk, hogy csak a hétfői napok tetszenek. (Többi napokon nincs ügyfélfogadás olyankor, amikor mi ne dolgoznánk.) Beérünk nyomom a sorszámos gépet és kiad egy cetlit, amire az van írva, hogy sajnos mára már elfogyott a sorszám. Jobban örültem volna egy Tesco-s blokknak is, ha azt adja ki, de biztos mindenki ma igényelte az útlevelét a városban.....(úgyis csökken a népesség). Mutatom a készséges, de ügyfelekkel mindig görény hölgyeknek, hogy oszt akkó most mi van?! Mondja egy hölgy, hogy ujjlenyomatot vesz, csekket is tud adni, meg képet is csinál, de a többi részét majd legközelebb tudjuk folytatni. Rendes volt, mert ügyfélkapu regisztrációt is csinált nekem, hogy legközelebbre legalább sorszámunk legyen.
Következő hétfő: március 15. Értelem szerűen nem próbálkoztunk....
Aztán foglaltam időpontot 22-ére. Teljes volt a káosz, mert egy fele akkora tömegű hölgy fogadott bennünket és közölte, hogy a kollégáját már elbocsátották és mindent elölről kell kezdeni, mert "ő bizony nem fogja keresgetni a papírjainkat"! Én mondtam neki, hogy nem szeretnék újra 28.000Ft-tól megszabadulni, de megnyugtatott, hogy az a része maradhat, mert az rendben lesz így is. (Pedig már ekkor kezdtem kicsit ideges lenni.) E bájos csevegés után megcsináltuk, amit megkövetelt a haza (ügyintéző néni) és kész.
Közölte a hölgy, hogy 2-3 héten belül postázzák. Ez volt hétfőn. Keddi kiállítási dátummal csütörtökön már a kezemben volt a friss, a ropogós, a biometrikus útlevél!  (Biometrikus szót nem ismeri a helyesírás ellenőrző, szerinte az izometrikus vagy a geometrikus jobb lenne.) ;-)

Szép munka volt, ez jó gyorsan meglett!

1 megjegyzés: